O-STA

Krančkova knjiga zakladov kranjskim prvošolčkom

Kranj, 1. septembra - Kranjske prvošolčke je danes v šolskih klopeh med drugim pričakala tudi "Krančkova knjiga zakladov", simpatični otroški vodnik po Kranju, s katerim jim je dobrodošlico ob prvih šolskih dneh zaželela Gorenjska banka.

Škrata Krančka, ki živi v rovih pod Kranjem, njegovo prijateljico čebelico Banči ter nujne številne prijatelje gorenjski otroci po malem že poznajo. V Gorenjskem glasu jim namreč škrat Kranček in čebelica Banči v rednih mesečnih rubrikah že leto dni na duhovit in hkrati poučen način predstavljata zgodovinske in turistične znamenitosti in druge zanimivosti, ki jih ponuja mesto Kranj.

Na enako zanimiv način skozi mesto Kranj mlade bralce in njihove starše popelje tudi "Krančkova knjiga zakladov", ki razkriva in opisuje 14 ključnih kranjskih "zakladov"; od trgov, prek znamenitih mestnih zgradb, do naravnih znamenitosti. Vodič po Kranju, ki ga je izdal Zavod za turizem Kranj, je nastal ob sodelovanju strokovnjakov Gorenjskega muzeja, za privlačen izgled pa je poskrbel oblikovalec Jože Trobec, ki je poznan zlasti kot avtor "Vučka", maskote sarajevskih Olimpijskih iger iz leta 1984. Jože Trobec je seveda tudi avtor priljubljenega lika škrata Krančka.

"Kranj je naše matično mesto", pravijo v Gorenjski banki "in veliko nam je do tega, da je mesto simpatično tudi mladeži oziroma mladim družinam. Zato izjemno cenimo prizadevanja kranjskega Zavoda za turizem, ki si na številne načine prizadeva oživiti mestno jedro in Kranj narediti privlačnejši. Krančkova knjiga zakladov je sestavni del teh prizadevanj, v katera se po svojih močeh vključujemo tudi v Gorenjski banki."

Krančkova knjiga zakladov je v prvi vrsti namenjena mladim družinam, zato jo je banka, ki je seveda podprla njeno izdajo, od izida v lanskem letu dalje poklanjala mamicam v obeh gorenjskih porodnišnicah, dobrih 600 izvodov pa je prihranila za letošnjo generacijo kranjskih prvošolčkov.

Dodatne informacije: Bojan Likar, Služba marketinga in odnosov z javnostmi, tel.: 04 2084 239