O-STA

Želvica Zoja bo razveseljevala šentjernejske otroke

Šentjernej, 7. septembra 2010 - Danes so predstavniki Zavarovalnice Maribor (ZM), občine in Javnega podjetja - Ekološke družbe Šentjernej (JP - EDŠ) podpisali pogodbo o sodelovanju na področju spodbujanja kulture v občini Šentjernej. Tako bo otroški abonma Kulturnega centra Primoža Trubarja v šolskem letu 2010/2011 nosil ime maskote ZM - Želvice Zoje.

Drago Cotar, predsednik uprave Zavarovalnice Maribor, je ob podpisu pogodbe povedal: "Najlažje je reči - ni denarja. Pa vendar je prav v času krize, ki nas obdaja že dve leti in za katero trdijo, da se ne bo nehala še vsaj dve leti, še kako pomembno, podpirati tiste dejavnosti, ki so neprofitne in bi se težko obdržale pri življenju, če ne bi imele možnosti finančne podpore sponzorjev, donatorjev ... V Zavarovalnici Maribor smo prepričani, da lahko le podjetja, ki verjamejo v in gradijo medsebojno zaupanje, v prihodnosti uspejo."

Majda Kavšek, direktorica podjetja JPEDŠ, pa meni: "V prvem letu delovanja je Kulturni center Primoža Trubarja dosegel veliko več, kot smo si upali pričakovati. Posebej naj izpostavimo program za naše najmlajše, ki bo v letošnji sezoni še bolj pester, vznemirljiv in zanimiv. V sedmih abonentskih predstavah se bodo otroci srečali s čarovnico Mico, vajencem Hlapičem, Svinjskim pastirjem, čebelico Majo in drugimi literarnimi junaki. Vsem obiskovalcem - otrokom in njihovim staršem, starim staršem..., se obeta posebna sezona, ki bo vsakomur pričarala številna nepozabna doživetja."

Direktor poslovne enote ZM na Dolenjskem Jože Klobčar pa je dodal, da Zavarovalnica Maribor podpira kulturno dogajanje na celotnem področju svojega delovanja in je prepoznana kot družbeno odgovorno podjetje in družini prijazno podjetje. "V letošnjem letu smo se odločili, da v obliki sponzorstva podpre prizadevanja Kulturnega centra Primož Trubar iz Šentjerneja pri organizaciji otroškega gledališkega abonmaja, ki bo nosil ime maskote Zavarovalnice Maribor Otroški abonma želvice Zoje."

Več informacij: pr@zav-mb.si, 02 2332 446