O-STA

Mednarodna konferenca "Hiter razvoj in izdelava"

Sodobne tehnologije, ki jih dnevno uvajamo v delovne procese, so iz dneva v dan naprednejše. Omogočajo nam vedno hitrejše, boljše in učinkovitejše rešitve, ki optimizirajo naš čas in stroške, povečujejo našo produktivnost in konkurenčnost, ter tako olajšajo pot od ideje do končnega izdelka.

Ker verjamemo, da tudi vi stremite k odkrivanju novosti, novih procesov in novih tehnologij, vas vabimo na mednarodno konferenco HITER RAZVOJ IN IZDELAVA, konferenco o konceptih in tehnologijah za podporo hitremu razvoju ter izdelavi prototipov in končnih izdelkov, ki jo Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo Ljubljana, podjetje IB-PROCADD d.o.o. in Inovacijsko-razvojni inštitut Univerze v Ljubljani ob medijskem partnerstvu z revijo IRT3000 in spletnim portalom Strojnistvo.com pripravljamo v četrtek, 30. 9. 2010, v prostorih Fakultete za strojništvo na Aškerčevi 6 v Ljubljani.

Na strokovni konferenci bodo v dopoldanskem delu potekala skupna predavanja za vse udeležence, popoldanska predavanja pa bodo razdeljena v dva panela, od katerih bo eden namenjen procesom zajema in uporabe digitalnih 3D podatkov, drugi pa tehnologijam in procesom dodajalne izdelave. Predavali bodo priznani slovenski in tuji strokovnjaki iz znanstvene iz gospodarske sfere, ki bodo poleg trendov ter najnovejših procesov in tehnologij predstavili tudi mnoge uspešne primere iz prakse.

Na predstavitvenih prostorih se bodo tekom konference odvijale predstavitve procesov in orodij za hiter razvoj ter izdelavo prototipov in končnih izdelkov, in sicer si boste lahko v živo ogledali procese 3D tiskanja in 3D skeniranja. Po končanih predavanjih si boste lahko ogledali še laboratorij LABOD in njegovo najnovejšo opremo, napravo za hitro prototipiranje ZBuilder Ultra, ter opremo laboratorija LECAD, ki se oba prav tako nahajata v prostorih Fakultete za strojništvo v Ljubljani. Poleg predstavitvenih prostorov bo v avli fakultete postavljena tudi razstava uspešnih primerov iz prakse Fakultete za strojništvo Ljubljana in partnerjev iz gospodarstva.

Konferenca, ki predstavlja nadaljevanje preteklih dogodkov, ki smo jih pripravili skupaj s partnerji ter različnimi državnimi in izobraževalnimi institucijami, bo prostor povezovanja izobraževalno-raziskovalnih ustanov z gospodarstvom, ter prostor izmenjave znanja in izkušenj med strokovno in širšo javnostjo, ter seveda med študenti, ki bodo omenjene procese in tehnologije v prihodnosti razvijali do meja verjetnega. Vabimo vas, da si preberete poročili z DSSP seminarja in izobraževalne konference 3D tehnologije kot komunikacijsko orodje 21. stoletja.

Udeležba na konferenci je brezplačna, vendar pa so kapacitete predavalnic, laboratorijev in predstavitvenih prostorov omejene, zato vas vljudno prosimo, da se na konferenco predhodno prijavite. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma do ponedeljka, 27. 9. 2010.

VEČ INFORMACIJ O KONFERENCI

PROGRAM KONFERENCE

SPLETNA PRIJAVNICA

PDF PRIJAVNICA

Skupaj z novimi procesi in tehnologijami se razvijajo vedno novi izdelki in nove potrebe.

Odkrijte najhitrejše poti od ideje do končnega izdelka, soočite se z izzivi prihodnosti in jih uresničite!

Lepo vabljeni!