O-STA

Pri Gorenjski banki poplavljenim posojila brez stroškov odobritve

Sanacije škode, ki jo je na nepremičninah in opremi pustilo deževje, marsikomu ne bo uspelo pokriti s sredstvi, ki mu jih bo izplačala zavarovalnica. Potrebno bo najti druge vire financiranja. Naj vam pri tem pomagajo bančni uslužbenci.

Bližajo se mrzli dnevi in že zato z obnovo poškodovane hiše ne gre odlašati, čeravno marsikdo, ki se te dni spoprijema s posledicami poplave, za temeljit sanacijski poseg nima dovolj razpoložljivih sredstev.

"Tovrstnih dogodkov zaenkrat ne znamo predvideti in ljudje tako velikih stroškov obnove seveda ne načrtujejo. Le redki imajo dandanes za kaj takšnega na rezervi dovolj sredstev," pravijo v Gorenjski banki, "zato tudi ni veliko takšnih, od katerih sanacija škode ne bi terjala vsaj nekaj finančne kombinatorike. Banka jim mora pri tem stati ob strani."

Gorenjska banka ima s tem precej izkušenj, nemalo si jih je pridobila tudi pred tremi leti, ko so se v katastrofalnih okoliščinah znašli prebivalci Železnikov. Tudi tokrat je zato nemudoma reagirala s praktično kreditno ponudbo, ki bo v različni kombinaciji - glede na specifično situacijo posameznika - lahko dobrodošla pomoč vsem, ki so jih prizadele poplave.

Če torej za sanacijo škode potrebujete kredit, pri Gorenjski banki poleg ugodnih pogojev lahko računate na to, da vam bo ta odobren brez stroškov odobritve; v ta namen je dokumentaciji treba priložiti le potrdilo o škodi, ki vam ga izda cenilec, zavarovalnica ali kakšna druga ustrezna institucija.

Kot praktično rešitev v banki izpostavljajo tudi premostitveni ali hitri kredit. Najem premostitvenega kredita svetujejo predvsem tistim, ki imajo svoje prihranke naložene v obliki vezane vloge, saj ob predčasni razvezavi lahko izgubijo več kot v primeru, da za to obdobje najamejo premostitveni kredit. Postopek je enostaven, obrestna mera ugodna, tudi ta oblika kredita pa je pri Gorenjski banki razbremenjena stroškov odobritve.

Marsikomu pa bo iz trenutne finančne zadrege pomagal tudi hitri kredit, čeravno je najvišji dopustni znesek v tem primeru relativno nizek. Postopek pa je izjemno enostaven in tudi hiter, saj so kreditojemalcu sredstva dostopna že isti dan.

Pomoč in znanje bančnih uslužbencev je torej najmanj, kar lahko izkoristite, če iščete možnosti, s katerimi si boste zagotovili sredstva za odpravo poplavnega opustošenja. Tako boste dejansko deležni najbolj praktične rešitve, v primeru najema kredita pa boste pri Gorenjski banki seveda razbremenjeni tudi stroškov njegove odobritve.

Dodatne informacije: - Peter Kavčič, pomočnik vodje sektorja poslov z občani tel.: 04 512 42 51