O-STA

Dnevi podjetništva 2010

Že tretje leto zapored Data d.o.o. in Tehnološki park Ljubljana d.o.o. organizirata Dneve podjetništva. Tudi letos se bo v treh dneh (od 16. do 18. novembra 2010) zvrstilo veliko število raznolikih predavanj in delavnic. Udeležba je za obiskovalce brezplačna. Predavanja bodo potekala v konferenčni dvorani Tehnološkega parka Ljubljana (Tehnološki park 19 - stavba B).

Otvoritveni dan, 16. november 2010, bomo namenili podjetnikom začetnikom in tistim, ki se za ustanovitev svojega podjetja šele odločajo. Udeležencem bomo predstavili praktične napotke pri začetku poslovanja, jih popeljali v svet zakonodaje za podjetnike in jim razložili, katere stroške lahko uveljavljajo v svojem podjetju. Predstavili bomo tudi možnosti zaposlovanja novih sodelavcev v Sloveniji. Nenazadnje, ker se zavedamo, da je na začetku poslovne poti zelo pomembna tudi prodaja, ki podjetniku začetniku postavi temelje za uspešno poslovanje v prihodnosti, bomo predstavili tudi učinkovite prodajne strategije.

17. november 2010, drugi dan dogajanja, je namenjen mladim oziroma start-up podjetjem. Podjetnikom, ki so na poti k uspešni uveljavitvi na trgu, bomo razkrili največje napake, ki jih podjetniki delajo zaradi nepoznavanja financ. Vsi vemo, kako dragocene so dandanes sveže ideje, zato bomo predstavili osnove industrijske lastnine ter pasti pri snovanju in zaščiti blagovnih znamk. Ker je za start-up podjetja zelo pomembno tudi, da so vodena korektno, smo vam pripravili predavanje o veščinah coachninga za vodje. Proti koncu programa za drugi dan vam bomo predstavili še računovodenje R&R projektov (kar je še posebej zanimivo za mlada inovativna podjetja) in oblike izplačil lastnikom podjetja. Podjetniki se namreč pogosto znajdejo v dilemi, kaj se bolj "izplača izplačati".

Zadnji dan, 18. november 2010, pa je posvečen podjetjem v fazi rasti. Dan bomo začeli z delavnico "Doing Business in USA". Proti popoldnevu vam bomo predstavili načine uspešnega iskanja poslovnih partnerjev doma in v tujini. Dotaknili se bomo tudi inovativnosti in vam razložili metode preverjanja stopnje inovativnosti podjetja. Popoldne bo otvorila tema financiranja, kasneje pa vas čaka še poslastica o upravljanju tveganj in terjatev. Kako se odzvati na poslovne partnerje dolžnike je vsekakor zelo aktualna tema. Predavanja se bodo nadaljevala v smeri računalniških tematik. Predstavili vam bomo namreč računalništvo v oblaku. Že tradicionalni dogodek bomo zaključili z okroglo mizo o podjetništvu.

Vse zainteresirane vljudno vabimo, da se dogodka udeležijo. Za potrditev udeležbe se je potrebno prijaviti, kar lahko storijo prek preproste spletne prijavnice ( http://data.si/sl-SI/1532/dnevi-podjetnistva-prijavnica). Vse dodatne informacije in program so na voljo na spletni strani Dnevi podjetništva (http://data.si/sl-SI/1527/dnevi-podjetnistva).

Kot potrditev uspešnega dela je podjetje Data d.o.o. prejelo nagrado EU Enterprise Award za leto 2010, ki jo podeljuje Evropska komisija oziroma DG Enterprise. Nagrada je tudi rezultat nenehnega spodbujanja podjetništva, ki ga Data d.o.o. izkazuje tudi z organizacijo dogodkov, kot so Podjetniški dnevi.