O-STA

Zaposlitev novega sodelavca ali sodelovanje s samostojnim podjetnikom?

Podjetje Data d.o.o. organizira posvet, ki je namenjen delodajalcem, ki iščejo nove sodelavce ter tudi posameznikom, ki razmišljajo o alternativnih oblikah zaposlitve. Tema posveta je namreč predstavitev razlik med zaposlitvijo in samozaposlitvijo. Rdeča nit posveta je predstavitev prednosti in slabosti samozaposlitve za zaposlenega na eni strani in delodajalca na drugi strani.

Na posvetu vam bo predavatelj Siniša Nišavič odgovoril na vprašanja, ki zadevajo sistem zaposlitve v Sloveniji. Za delodajalce, ki imajo namen zaposlovati nove sodelavce, je to predavanje še posebej zanimivo, saj bo predavatelj osvetlil temeljne razlike med zaposlenim in samozaposlenim sodelavcem. Samozaposlitev ima namreč kar nekaj prednosti - z vidika stroškov za delodajalca je bolj ugodna, z vidika samozaposlenega pa povečuje možnosti višjih dohodkov. Seveda je potrebno upoštevati tudi določene rizike, ki se pri taki obliki sodelovanja ustvarjajo.

Če torej razmišljate o možnostih samozaposlitve ali pa ste delodajalec, ki bi rad zaposlil nove sodelavce, vas vljudno vabimo, da se udeležite brezplačnega posveta v prostorih Občine Vrhnika. Posvet bo 23. novembra 2010 ob 15ih. Za udeležbo na posvetu se je potrebno prijaviti, kar lahko storite preko telefonske številke 01 6001 530, preko elektronskega naslova data@data.si ali preko preproste spletne prijave.