O-STA

Gorenjska banka na Podjetniškem forumu

Včeraj je v prostorih GZS potekal sklepni Podjetniški forum, s katerim je časnik Finance zaokrožil cikel regionalnih forumov, ki so prek celega leta potekali v posameznih slovenskih regijah. Dogodka, na katerem je mesto generalnega pokrovitelja prevzela Gorenjska banka, se je kot gost okrogle mize udeležil tudi predsednik vlade gospod Borut Pahor.

"Polje znanj, ki smo si jih pridobili in ki so nam dostopna, je neizmerno, a ga prepogosto uporabljamo za to, da se ukvarjamo z negativnimi vplivi, namesto da bi ga prelili v pozitivne zglede in projekte. To poslanstvo je prevzel Podjetniški forum; izpostavlja, spodbuja, promovira in nagrajuje tisto, kar je obetavno, pozitivno, prodorno, koristno, zdravo, podjetno. Gorenjska banka je z veseljem del te zgodbe," je v pozdravnem nagovoru okrog 200 udeležencem povedal Gorazd Trček, predsednik uprave Gorenjske banke.

V času krize je namreč še bolj kot sicer pomembno, da dobre poslovne ideje najdejo pot do uresničitve in da so dobre poslovne prakse deležne ustreznega javnega priznanja. Časnik Finance je z organizacijo regionalnih forumov, z iskanjem in rednim izpostavljanjem "lomilcev krize" ter s promoviranjem najboljših podjetniških idej postavil koncept, v katerega se je z veseljem vključila tudi Gorenjska banka.

Da je takšen projekt za podjetniško klimo v danem trenutku potreben in pomemben, pa nenazadnje dokazuje tudi udeležba predsednika vlade gospoda Boruta Pahorja, ki je v razgovoru z urednikom Petrom Franklom udeležencem med drugim dejal:

"Podjetja, ki so lomilci krize in taka, ki imajo inovativne ideje, so zmagovalci, ki bodo Slovenijo povlekli iz te depresije, v kateri se je znašel celoten svet. Želel bi si, da bi se to še bolj opazilo, kot se. A v našem značaju je, da svojemu uspehu ne zaupamo hitro. Je pa vendarle vse več tistih, ki s svojo voljo, znanjem, energijo in z velikimi poslovnim tveganjem premagujejo malodušje."

Na fotografiji v prvi vrsti: predsednik vlade Borut Pahor in predsednik uprave Gorenjske banke, d.d. Gorazd Trček (foto: Barbara Reya, Finance)