O-STA

Otvoritev novih prostorov Zavarovalnice Maribor v Novi Gorici

Nova Gorica, 3. marec 2011 - Zavarovalnica Maribor (ZM) je včeraj ob 11. uri slovesno otvorila nove prostore poslovne enote v Novi Gorici, ki se razprostirajo na okoli 433 kvadratnih metrih. Za slavnostni prerez traku so poskrbeli Matej Arčon, župan Mestne občine Nova Gorica, Drago Cotar, predsednik uprave ZM in Stanislav Rijavec, direktor poslovne enote Nova Gorica.

"Kljub burji in neprijetnemu vremenu - ali pa prav zato - sem še posebej vesel, da lahko danes tudi uradno začnemo poslovati v novih prostorih ZM v Novi Gorici. Kot kažejo prvi vtisi naših zavarovancev, se bodo ob iskanju nasvetov, pomoči in pri reševanju zahtevkov počutili prijetneje kot doslej. Seveda pa to predstavlja pridobitev za naše zavarovance," je povedal Drago Cotar, predsednik uprave ZM.

Direktor PE Nova Gorica, Stanislav Rijavec, je izpostavil praktične prednosti prostorov na novem naslovu Delpinova 7a: "20 zaposlenih bo sedaj svoje delo opravljajo v prijetnejšem okolju in tako lažje pomagalo našim strankam pri sklepanju zavarovanj in prijavi škodnih dogodkov, cenilci pa bodo odslej preglede opravljali na za to urejenem, prostornem parkirnem prostoru, kar bo še pospešilo reševanje škodnih primerov."

Matej Arčon, župan mestne občine Nova Gorica, pa je še dodal, da je "selitev ZM v nove prostore odraz dejstva, da želi ZM tukaj dolgoročno pognati korenine, kar vsi občani toplo pozdravljajo".

Sicer začetek investicije, ki znaša nekaj manj kot 300 tisoč evrov, sega v leto 2010. Načrte je pripravil arhitekturni biro Demšar arhitekti, celostno podobo Gašper Jemec, izvajalci del pa so bili UNI MOBIL iz Ljubljane. V novih prostorih je na ogled tudi razstava mlade umetnice Jasmine Rojc iz Dornberka, ki jo je postavil znani goriški umetnik in oblikovalec Jure Poša.