O-STA

Pozavarovanica Sava d. d. je za finančno napovedovanje, planiranje, konsolidacijo in CDM izbrala rešitev Tagetik 3.0

Ljubljana, 3. marec 2011 - Tagetik, globalni ponudnik programske opreme za celovito upravljanje poslovanja (Corporate Performance Management - CPM) in finančno upravljanje, je danes naznanil, da je Pozavarovalnica Sava d. d. (Sava Re d. d.) za svoje glavno orodje za finančno napovedovanje, planiranje, konsolidacijo in pripravo zaključnih finančnih poročil (Collaborative Disclosure Management - CDM) izbrala rešitev Tagetik 3.0.

"Pozavarovalnica Sava d. d. je v zadnjih letih bistveno razširila svoje poslovanje tudi preko nakupa oziroma ustanavljanja zavarovalnic na zavarovalniških trgih Hrvaške, Črne gore, Srbije, Kosova in Makedonije ter tako oblikovala močno zavarovalniško skupino. Kot skupina družb v več državah in s poslovanjem v različnih valutah je ugotovila nujno potrebo po sodobni in zmogljivi informacijski podpori za finančno konsolidacijo, strateško planiranje in mesečno poročanje. Med več ponudniki z najbolj znanimi in uveljavljenimi proizvajalci tovrstne programske opreme, se je družba po temeljiti analizi odločila za podjetje CRMT in rešitev Tagetik," je povedal predsednik uprave Save Re d. d. mag. Zvonko Ivanušič.

Slavko Despotović, izvršni direktor podjetja CRMT d. o. o., podjetja ki je tudi uradni zastopnik in distributor Tagetika, je poudaril pomembnost multifunkcionalnosti rešitve Tagetik: "Dejstvo, da Tagetik združuje konsolidacijo, finančno načrtovanje, planiranje in CDM v eni rešitvi, mu daje veliko prednost v primerjavi z ostalimi rešitvami. Poleg multifuncionalnosti, so pomembne prednosti Tagetika še enostaven proces konsolidacije, enotna podatkovna baza namesto številnih excelovih preglednic, bolj pregleden proces, jasno opredeljene odgovornosti ljudi, ki so vpleteni v konsolidacijo, in boljše planiranje."

"Skupno delo z našim distributorjem, podjetjem CRMT d. o. o., nam omogoča, da širimo svojo bazo strank ter pokritost v Adriatik regiji. Hkrati nam utrjuje položaj na področju finančnih storitev," pravi glavni izvršni direktor na Tagetiku Manuel Vellutini in dodaja: "Tagetik 3.0 omogoča enotno platformo za finančne, operativne in skladnostne procese, ki prinašajo povečano funkcionalnost za upravljanje s podatki in analize v eni sami rešitvi. Rezultat tega je, da finančne institucije pridobijo popoln pregled nad svojim poslovanjem in izboljšajo odločevanje."

O podjetju CRMT d. o. o.

CRMT d. o. o. je vodilna svetovalna hiša, specializirana za uvajanje sistemov za upravljanje poslovanja (CPM), sistemov planiranja, poslovne inteligence (BI), podatkovnega rudarjenja, podatkovnih skladišč (DW), integracije podatkov in upravljanja matičnih podatkov (MDM) ter izobraževanja na vseh področjih.

Zagotavlja storitve celotnega razvojnega kroga od analize, zasnove, načrtovanja, implementacije, izobraževanja in projektnega vodenja, kot tudi projektno in poprojektno podporo. Prednost CRMT d. o. o. izhaja iz širokega in poglobljenega znanja ter kompetenc njihovih strokovnjakov, ki zagotavljajo strankam najnaprednejše, zanesljive in konsistentne rezultate na vsakem projektu v predvidenih rokih in znotraj proračuna.

Več: www.crmt.com

O podjetju Tagetik

Tagetik zagotavlja enotno programsko opremo za celovito upravljanje poslovanja, tveganje in skladnost ter CDM s specializiranimi orodji poslovne inteligence za optimizacijo sodelovanja in komuniciranja.

Vrednost Tagetika 3.0 je predvsem v poenostavljanju poslovnih procesov (finančnega planiranja, napovedovanja, načrtovanja denarnega toka, konsolidacije, analiz profitabilnosti, CDM itd.) za finančne direktorje in direktorje informatike. Tagetik 3.0 je rešitev, ki prevede strategijo v operacijo, upravlja in kontrolira poslovanje vse do poslovnih transakcij ter izboljša odločevanje preko celotne organizacije, hkrati pa dosega hitrejšo donosnost naložb.Tagetik deluje v 18 državah in je zlat Microsoftov partner.

Več: www.tagetik.com


Kontakt na CRMT d. o. o. :

Nives Nadoh

040 437 127

nives.nadoh@crmt.com

Kontakt na Tagetiku:

Elisabetta Pierallini

Luca Pieretti

+39 0583 96811

press@tagetik.com