O-STA

Obdarovali Materinski dom Maribor



Bresternica, 6. april 2011 - Drago Cotar, predsednik uprave Zavarovalnice Maribor in predsednik Nogometnega kluba Maribor, je ob pomoči treh igralcev simbolično obdaril Materinski dom Maribor, predvsem pa mamice in otroke, ki so tam našli varnost.


"Želim vam, da bi bil vaš dom vedno prazen - saj bi to pomenilo socialno varnost mater in otrok v prvotnem, družinskem okolju," je povedal Drago Cotar, ki je Materinski dom tokrat obiskal v dveh funkcijah - kot predsednik uprave ZM in kot predsednik NK Maribor. "Naša želja in cilj je, da vsem ženskam in otrokom, ki pri nas poiščejo pomoč, pomagamo na poti urejanja njihovega življenja; dodajamo na moči in znanju, da bo njihova pot v samostojno bivanje od nas uspešna. Pri tem pa je nujno sodelovanje s skupnostjo in podpora," je poslanstvo Materinskega doma Maribor opisala Simona Cimerman, strokovna delavka v Materinskem domu Maribor.

Dogodek so popestrili tudi igralci NK Maribor, Marcos Magno Morales Tavares, Dejan Mezga in Željko Filipovič, ki so pomagali pri simbolični obdaritvi, prav tako pa je bila tej priložnosti posvečena tudi razstava risb pod naslovom ŠPORT IN POMLAD, ki so jo pripravili otroci in matere.



Sicer Materinski dom Maribor materam in otrokom, ki zaradi različnih stisk potrebujejo pomoč, nudi varno bivanje s strokovno pomočjo od leta 2003. Danes je tam nastanjenih osem mater in devet otrok, za nemoteno terapevtsko delo in pomoč pa skrbi pet zaposlenih.

FOTOGRAFIJA 1 (na fotografiji: Drago Cotar, predsednik uprave ZM in NK Maribor, in Simona Cimerman, strokovna sodelavka v materinskem domu;) FOTOGRAFIJA 2 (na fotografiji: Nogometaši NK Maribora s kapetonam Tavaresom z darilom za najmlajše)
povezava do fotografij:


Več informacij:
Služba za odnose z javnostmi Zavarovalnice Maribor
Telefon: (0)2 2332 387
natalija.postruznik@zav-mb.si




mag. Natalija Postružnik, direktorica | Zavarovalnica Maribor d.d. | Služba za odnose z javnostmi | Cankarjeva 3, SI-2507 Maribor | T: +386 2 2332 387 | F: +386 2 2332 523 | E: natalija.postruznik@zav-mb.si | www.ZavarovalnicaMaribor.si | 080 19 20 | ŽIVLJENJE GRE NAPREJ IN MI Z VAMI

Spremljajte nas na: twitterju - http://twitter.com/ZavMb in na: facebooku - http://www.facebook.com/zavarovalnica.maribor