O-STA

FLORA IN DOMOFIN – na pragu pomladi in gradbene sezone

Na pragu gradbene sezone, prihodnji četrtek, že petič odpira vrata sejemska prireditev DOMOFIN, ki vsebinsko predstavlja zaključna dela v gradbeništvu in restavriranje. Pričetek pomladi pa Domofinu ob bok najavlja tudi 7. sejem vrtnarstva, cvetličarstva in krajinske arhitekture – Flora. Sejma bosta vabila od 14. Do 17. februarja na celjsko sejmišče, njun organizator pa je podjetje Cespo, ki poleg Step in Celjskega sejma tvori skupino Celjski sejem. Gre za prvi dve izmed 15 prireditev, kolikor jih pripravi skupina Celjski sejem.

Dom novega stoletja – Domofin bo na okoli 7000 kvadratnih predstavljal 121 razstavljalcev, sejem pa bogatijo tudi številne spremljajoče prireditve. Med njimi predstavitev aktivnosti Ministrstva za gospodarstvo za odpravo administrativnih ovir v gradbeništvu, posvet na temo Ureditve strehe in podstrešja, predstavitev evropskih standardov s področja gradbenih proizvodov. Zanimivo bo tudi predavanje na temo Biogradnje oz. povezave zdravja in bivanja. Na sejmu pa se bodo srečali tudi slovenski slikopleskarji, podelili bomo znake kakovosti v graditeljstvu in častna priznanja arhitektom in investitorjem. Gostili pa bomo tudi 3. Državno prvenstvo mladih krovcev in kleparjev. Organizatorju pri teh vsebinah sodeluje z soorganizatorji: Sekcijo krovcev in kleparjev ter Sekcijo gradbincev pri Obrtni zbornici Slovenije, Društvom arhitektov Slovenije, Gradbenim inštitutom ZRMK d.d., Gradbenim centrom Slovenije.

Prav tako bo živahno na Flori, kjer bo letos poseben poudarek namenjen segmentu poroke in pomenu floristike v njem. Tudi tokrat bomo izbirali naj vrtnarje in naj cvetličarje. Slednji se bodo med drugim pomerili v izdelavi šopka za Valentinovo, saj se sejem začne namreč ravno na Valentinovo. Svoje znanje pa bodo pokazali tudi dijaki srednjih strokovnih šol. Sicer pa je Florin delež na skupni prireditvi prav tako 6000 m2, svojo ponudbo pa bo postavilo na ogled okrog 112 razstavljalcev . Sorganizatorja Flore sta: Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS in pokrovitelj Flore Vrtnarstvo Celje.

Na pragu pomladi in gradbene sezone bomo Sredi rož doma, če povzamemo njun skupni slogan, na Celjskem sejmu od 14. Do 17. Februarja.