O-STA

Tagetik stavi na Solventnost II

Na virtualni okrogli mizi z največjimi evropskimi zavarovalnicami razprava o tem, kako se soočiti z zahtevami regulatornega poročanja s primerno ICT rešitvijo.

Lucca (Italija). 18. maj, 2011 - Tagetik, globalni ponudnik rešitev programske opreme za celovito upravljanje poslovanja, upravljanje tveganja in poslovno inteligenco, je danes objavil datum in čas virtualne okrogle mize "Solventnost II: En vir poročanja", ki bo ekskluzivno odprta za največje zavarovalniške skupine v Evropi. Okrogla miza bo v petek, 20. maja ob 12. uri. (http://www.tagetik.com/events-news/events/solvency2-eu).

"Cilj te okrogle mize je poglobitev v Solventnost II ter v zahteve zakonskega poročanja in poročanja vodstvu, hkrati pa razprava o tehnoloških implikacijah in vložkih, ki so potrebni za zagotavljanje izpolnjevanja regulatornih zahtev z ICT arhitekturo", pravi Manuel Vellutini, glavni izvršni direktor na Tagetiku. "Veliko zavarovalnic bo moralo postaviti okvirje za integrirano tveganje in finančno upravljenje ter implementirati primerno IT platformo, ki podpira takšne kritične premike. Prav zato je okrogla miza odlična priložnost za to, da bolje spoznate implikacije za IT glede Solventnosti II in se naučite, kakšna so pričakovanja regulatorjev glede zmogljivosti IT-ja. Hkrati boste lahko slišali, kako se največje evropske zavarovalnice soočajo z izzivom Solventnosti II."

Na okrogli mizi bodo sodelovali številni strokovnjaki: menedžer Rob Remmerswaal iz podjetja ING Insurance, vodja korporativnega IT Achim Heidebrecht iz podjetja Talanx, menedžer Gordon Ejsmond-Frey iz britanskega Microsofta, specialist za Solventnost II v podjetju Sogeti Albert van Braam, strokovnjak za CPM iz Tagetika Marco van der Kooij in strokovnjakinja za Solventnost II iz Tagetika Maria Grazia Cafagna.

"Solventnost II (http://www.tagetik.com/solutions/finance/solvency2) bo imela zelo močan vpliv na zahteve poročanja v finančnih institucijah in v zavarovalniškem področju. Sistemi in aplikacije, ki so trenutno v uporabi, ne izpolnjujejo zahtev treh stebrov Solventnosti II", zaključuje Vellutini.

Virtualne okrogle mize se bo med drugimi udeležilo tudi kar nekaj slovenskih in hrvaških zavarovalnic.

O podjetju CRMT d. o. o.

CRMT d. o. o. je vodilna svetovalna hiša, specializirana za uvajanje sistemov za upravljanje poslovanja (CPM), sistemov planiranja, poslovne inteligence (BI), podatkovnega rudarjenja, podatkovnih skladišč (DW), integracije podatkov in upravljanja matičnih podatkov (MDM) ter izobraževanja na vseh področjih.

Zagotavlja storitve celotnega razvojnega kroga od analize, zasnove, načrtovanja, implementacije, izobraževanja in projektnega vodenja, kot tudi projektno in poprojektno podporo. Prednost CRMT d. o. o. izhaja iz širokega in poglobljenega znanja ter kompetenc njihovih strokovnjakov, ki zagotavljajo strankam najnaprednejše, zanesljive in konsistentne rezultate na vsakem projektu v predvidenih rokih in znotraj proračuna.

Podjetje CRMT d. o. o. je ekskluzivni distributer programske opreme Tagetik za Adriatic področje.

Več: www.crmt.com

O podjetju Tagetik

Tagetik zagotavlja enotno programsko opremo za celovito upravljanje poslovanja, tveganje in skladnost ter CDM s specializiranimi orodji poslovne inteligence za optimizacijo sodelovanja in komuniciranja.

Vrednost Tagetika 3.0 je predvsem v poenostavljanju poslovnih procesov (finančnega planiranja, napovedovanja, načrtovanja denarnega toka, konsolidacije, analiz profitabilnosti, CDM itd.) za finančne direktorje in direktorje informatike. Tagetik 3.0 je rešitev, ki prevede strategijo v operacijo, upravlja in kontrolira poslovanje vse do poslovnih transakcij ter izboljša odločevanje preko celotne organizacije, hkrati pa dosega hitrejšo donosnost naložb.Tagetik deluje v 18 državah in je zlat Microsoftov partner.

Več: www.tagetik.si

Kontakti:

press@tagetik.com (Tagetik, Italija)

Nives.Nadoh@crmt.com (CRMT d. o. o., Slovenija)