O-STA

Strokovnjaki razpravljajo zakaj mora biti razkrivanje informacij prioriteta finančnih odločevalcevLucca (Italija). 9. junij, 2011 - Tagetik, globalni ponudnik rešitev programske opreme za celovito upravljanje poslovanja, upravljanje tveganja in poslovno inteligenco, je danes gostil enourni virtualni seminar o upravljanju z razkritji. Manjša skupina strokovnjakov je razpravljala o vedno večji potrebi po avtomatizirani rešitvi za upravljanje korporativnih razkritij, pripravo zakonsko predpisanih poročil in izpopolnjevanje zahtev eksternega, internega in XBRL poročanja.

"Danes poročanje in upravljanje z razkritji pomenita združevanje informacij številnih deležnikov iz različnih oddelkov v organizaciji (odnosi z vlagatelji, korporative komunikacije, pravni in drugi oddelki) z namenom priprave enga samega dokumenta", pravi Manuel Vellutini, izvršni direktor na Tagetiku. "Kljub temu, da so podjetja vložila veliko denarja v finančne aplikacije, njihov poročilni proces še vedno izvajajo ročno. Proces ostaja nepovezan in podvržen številnim napakam."


O tej temi, s katero se soočajo finančni oddelki, so razpravljali podpredsednik za Raziskave iz Gartnerja John van Decker, XBRL menedžer pri ameriškem Fujitsu Jaideep Shah, generalni direktor iz Tagetika Severna Amerika Mark Corsetti in programski strokovnjak iz Tagetika Alessio Lolli. Strinjali so se, da je racionaliziran in avtomatiziran proces zagotavljanja sodelovanja, skladnosti in kontrole nujen skozi celoten cikel poročanja.

"Direktorji finančnih oddelkov se morajo soočati z vse večjimi in strožjimi skladnostnimi zahtevami kot so XBRL znotraj krajših rokov in brez dodatnih stroškov in rokov," nadaljuje Vellutini. "Tovrstne zahteve se bodo v prihodnosti še povečevale in s tem bo zagotavljanje informacij še težje, dražje in bolj zamudno. Zato organizacije potrebujejo Tagetik CDM, rešitev, ki lahko tradicionalno serijske procese poročanja naredi bolj enostavne.

"Tagetik CDM deluje s Fujitsom Interstage® XWand®, vodilnim inovatorjem glede rešitev za XBRL tehnologijo," dodaja vodja razvoja pri Tagetiku Marco Pierallini. "Naše podjetje je tudi ponosen član XBRL US, Inc. (http://xbrl.us/), ki podpira implementacijo XML standardov poslovnega poročanja."

Posnetek tega webcasta bo kmalu dostopen na www.tagetik.com.

O podjetju CRMT d. o. o.

CRMT d. o. o. je vodilna svetovalna hiša, specializirana za uvajanje sistemov za upravljanje poslovanja (CPM), sistemov planiranja, poslovne inteligence (BI), podatkovnega rudarjenja, podatkovnih skladišč (DW), integracije podatkov in upravljanja matičnih podatkov (MDM) ter izobraževanja na vseh področjih.

Zagotavlja storitve celotnega razvojnega kroga od analize, zasnove, načrtovanja, implementacije, izobraževanja in projektnega vodenja, kot tudi projektno in poprojektno podporo. Prednost CRMT d. o. o. izhaja iz širokega in poglobljenega znanja ter kompetenc njihovih strokovnjakov, ki zagotavljajo strankam najnaprednejše, zanesljive in konsistentne rezultate na vsakem projektu v predvidenih rokih in znotraj proračuna.

Podjetje CRMT d. o. o. je ekskluzivni distributer programske opreme Tagetik za Adriatic področje.

Več: www.crmt.com

O podjetju Tagetik

Tagetik zagotavlja enotno programsko opremo za celovito upravljanje poslovanja, tveganje in skladnost ter CDM s specializiranimi orodji poslovne inteligence za optimizacijo sodelovanja in komuniciranja.

Vrednost Tagetika 3.0 je predvsem v poenostavljanju poslovnih procesov (finančnega planiranja, napovedovanja, načrtovanja denarnega toka, konsolidacije, analiz profitabilnosti, CDM itd.) za finančne direktorje in direktorje informatike. Tagetik 3.0 je rešitev, ki prevede strategijo v operacijo, upravlja in kontrolira poslovanje vse do poslovnih transakcij ter izboljša odločevanje preko celotne organizacije, hkrati pa dosega hitrejšo donosnost naložb.Tagetik deluje v 18 državah in je zlat Microsoftov partner.

Več: www.tagetik.si

Kontakti:

press@tagetik.com (Tagetik, Italija)

Nives.Nadoh@crmt.com (CRMT d. o. o., Slovenija)