O-STA

Miss Slovenije 2011: Izobraževanje finalistk v Slovenj Gradcu

Finalistke so po sproščujoči nedelji, ponedeljek pričele v zgodovinskem in izobraževalnem duhu. Nedeljske aromatične savne in masažni jacuzzi jih je razvajal v pravljičnih Kopah. Prepustile so se vonjavam in prijetnem ambientu. Po večerji so se pomerile v dvoboju bowlinga. Dekleta v mornarskih, kratkih kombinizonih proti dekletom v komplementarnih barvah enakih kombinizonov Top Mode.

Ponedeljkovo jutro pa se je začelo z ogledom mestnega jedra Slovenj Gradca, ki je častni nosilec naziva Glasnik miru. Obiskale so rojstno hišo skladatelja Huga Wolfa. Ogledale so si tri starejše vodnjake, kip slikarja Tisnikarja, cerkev, Venetskega konja avtorja Oskarja Kogoja. Prav tako so obiskale Galerijo likovnih umetnosti, ki je priznana kot razstavni prostor za najbolj pomembne mednarodne razstave. Občudovale so slike s skupno tematiko in naslovom PH6 - kemija šestih umetnikov, tako tujih, kot domačih.

V Grašičini Rotenturn pa jih je lepo sprejel župan Slovenj Gradca Matjaž Zanoškar. Skozi sproščen pogovor jim je dal življenjske napotke in jim zaželel srečo na finalnem izboru.

V torek se selijo v Lipico, kjer jih čakajo kočije, jahanje, vožnja s skuterji, obiski sponzorjev...

Pred njimi so še ure in ure vadbe koreografije, pri kateri po besedah njihove mentorice - koreografinje agencije Vulcano Models Nine Rajbar, že uspešno napredujejo in se pripravljajo na Miss izbore Top Model, Talent show, Miss bikini za Miss Slovenije 2011, ki bo 23.junija v Postojnski jami in na finalni izbor, ki bo v nedeljo, 26. junija v studiu 1 RTV SLO.

FOTOGRAF: Vesmin Kajtazovič