O-STA

Najlepša v deželi tej je Lana Mahnič Jekoš, ki je postala Miss Slovenije 2011

V nedeljo 26. junija ob 20. uri se je pričel veliki modni spetakel vseh modnih dogodkov v studiu 1 RTV SLO.

Pričetek je bil obarvan v ples in lepoto saj ga je otvorila seksipilna, kabaret, plesna skupina SheDivaz.

Gostitelja tega večera sta bila igralka Ula Furlan in stand-up komik Tin Vodopivec. Sledil je prvi izhod v dnevnih oblačilih dvanjastih finalistk, katere so se potegovale za naziv Miss Slovenije 2011 za Miss Sveta 2011: Nastja Breg, Ana Žigante, Klara Kobe, Ajda Marinko, Sanela Pišek, Tjaša Vezjak, Tina Mastnak, Lana Mahnič Jekoš, Barbara Parežnik, Laura Uršič, Dijana Ćosić, Ines Agić.

Neisha je predstavila svojo novo uspešnico Alarm Srca z njenimi tremi srčki ter osmimi plesalkami, ki so tempo dogodka še pospešili.

Gostitelja dogodka sta predstavila strogo strokovno devet-člansko žirijo: Sandra Adam - Miss Slovenije 2010, Robert Schmitzer - predstavnik časopisa Slovenske Novice, Hrvoje Kožul - predstavnik profesionalne šole ličenja in kozmetike MUD, Dragan Kiković - predstavnik Postojnske jame, Mica Puc Ornik - glavna producentka razvedrilnega programa RTV SLO, Vasilij Žbogar - priznan slovenski jadralec, Marko Kajfež - direktor prodaje in marketinga Hyundai Avto Trade d.o.o. Ljubljana, Maja Ferme - modna oblikovalka, Boris Onišak - estetski kirurg in lastnik Estetike Onišak ter predsednik strokovne žirije.

Pevka Bilbi je s svojo novo pesmijo - Kaj pa ti in štirimi plesalkami v pikasto-črtastih oblekicah ter dežniki in trakovi popestrila igriv nastop.

Zavrtel se je tudi filmček iz priprav na finalni izbor v dveh delih, in sicer: prihod deklet z letalom v Slovenj Gradec, obisk župana Slovenj Gradca, ogled mesta, galerije likovnih umetnosti, hiše Huga Wolfa, razvajanje v savnah, večerja v Perutnini Ptuj, zabava v lokalu Don Caffe z nastopom Alye, ličenje v MUD-u, jutranji tek, joga, bowling v Kopah, vožnja z električnimi skuterji okrog Postojnske jame, obisk Predjamskega gradu, vožnja s kočijo in jahanje konjev v Lipici, ogled muzeja v kobilarni, večerja s Sando Adam.... in ne nazadnje vsakodnevna vadba koreografije.

Drugi izhod je bil drznejši, saj so se dekleta predstavila v kopalkah Magistral z očali Carrera in slamniki Rebel ter koreografijo pod taktirko koreografinj Vulcano Models: Nino Rajbar in Martino Jeras.

Hrvaški pevec Boris Novkovič je nastopil s svojo novo uspešnico iz istoimenskega albuma - Via Ljubav, in tako potenciral napetost.

Zadnji izhod je bil glamurozno obarvan v večernih kreacijah modne oblikovalke Maje Ferme in nakitom Zlatarne Celje. Žirija je poleg že izbranih treh superfinalistki iz Postojnske jame izbrala še tri nove superfinalistke; in sicer za Miss Top Model je bila izbrana 19-letna Barbara Parežnik iz Šentjurja, Miss Bikini za Miss Slovenije 2011 je postala 19-letna Koperčanka, Ana Žigante; Miss Talent je postala 20-letna Ptujčanka, Nastja Breg. Pridružile so se jim še 22-letna Klara Kobe iz Žalca, 23-letna Mariborčanka Tjaša Vezjak in 21-letna Lana Mahnič Jekoš iz Grosuplja.

Dobili smo tudi novo Miss Fotogeničnosti, Ines Agić, ki so jo izbrali znani modni fotografi: Vesmin Kajtazovič, Urban Modic, Aleš Romaniuk, Tibor Golob in Natalija Jelušič Babič. Lento ji je podelil član žirije, Hrvoje Kožul.

Žirija je šestim finalistkam zastavila šest vprašanj, katera so spretno odgovorila. Predsednik žirije Boris Onišak je Lano Mahnič Jekoš vprašal: "Če bi imela na voljo neomejen čas in neomejena finančna sredstva, kako bi jih porabila?" Njen odgovor je bil: "Poskušala bi rešiti gospodarsko krizo, zmanjšala bi svetovni prag prevščine in vložila denar v izobrazbo."

S tem si je na koncu tudi prislužila laskavi naziv Miss Slovenije 2011 za Miss Sveta 2011.

Vodja projekta Miss Slovenije, Eva Repič je na oder prinesla kuverte z imeni zmagovalke in dveh spremljevalk, ki sta postali Ana Žigante, kot 2.spremljevalka Miss Slovenije 2011 in Tjaša Vezjak, kot 1.spremljevalka Miss Slovenije 2011.

Lente jim je podelil predsednik žirije Boris Onišak. Dobile so šopke vrtnic z logotipom Miss Slovenije in svojim novim nazivom, podjetja Floralik. Vse so prejele tudi kipec Rogaške Slatine.

Sandra Adam je predala krono Zlatarne Celje svoji naslednici Lani Mahnič Jekoš.

Član žirije, Marko Kajfež je podelil ključe novega Hyundaia, avto, model ix20.

Okronana Missica je dobila bogate nagrade, in sicer v vrednosti 30.000 evrov. Podjetje Hyundai ji daje v enoletno uporabo avto model ix20, prav tako se bo vozila s prvim električnim skuterjem Tomas E-lite. Celo leto bo oblečena v oblačila Top Mode, kopalke Skiny in Magistral znamke Rebel, obuta v čevlje Allegria, okrašena z nakitom Fantazija in Zlatarne Celje in bo nosila očala Carerra. Razvajali jo bodo v kozmetičnem salonu Demetra z masažami, pedikuro, manikuro, za njen svež videz bo skrbela kozmetika Mud in ji poleg izdelkov podarila tečaj ličenja. Z uporabo seruma Dermaluxelash - podjetja Medilip, bodo njene trepalnice daljše, gostejše in močnejše. Za pričesko bodo poskrbeli v frizerskem studiu Frizi tudi z lasnimi podaljški Greatlenghts in preparati za lase Schwarzkopf Professional. Prejela bo torbice in kovčke trgovine Kuna iz Maribora, prenosni računalnik podjetja Comtron, da bo lahko brezskrbno odpotovala na svetovni izbor v London.

Vseh 12 finalistk je prejelo bone za nakit Fantazije, oblačila Top Mode, čevlje Allegria, očala Carerra, preparate za lase Schwarzkopf Professional, kozmetiko Mud, serum Dermaluxelash Medilipa.

1. in 2. spremljevalka pa sta poleg vseh nagrad prejeli še bone za kopalke Rebel in nakit Zlatarne Celje.

Vsi povabljeni gostje in sponzorji so se udeležili ob koncu prireditve, tudi zaključne slovesnosti s pogostitvijo v City Hotelu.

FOTOGRAF: Vesmin Kajtazovič