O-STA

Zavarovalnica Maribor: Obvestilo našim zavarovancem glede prijave škod po včerajšnjih neurjih




Po včerajšnjih neurjih s točo, ki je prizadelo predvsem Štajersko, Pomurje in Koroško, Zavarovalnica Maribor vse svoje zavarovance obvešča, da cenilci že zbirajo prve prijave nastalih škod.

Sicer so v ZM ocenili, da bo prva škoda zaradi ponedeljkovih neurij znašala okrog milijon evrov, prijavljenih pa bo okrog 500 škodnih primerov. Podatkov za nastalo škodo po včerajšnjem neurju še ni, glede na prva poročila zastopnikov Zavarovalnice Maribor, ki so včeraj že obiskali prve zavarovance na področju, kjer je padala toča, pa škoda ne bo manjša od ponedeljkove.

Za informacije glede prijave škod zaradi včerajšnjega neurja se lahko zavarovanci ZM obrnejo na svojega zastopnika, pokličejo številko 080 19 21 ali škodo prijavijo prek spleta https://www.zav-mb.si/prijava_skode . "Poleg čim hitrejše prijave škode vsem našim zavarovancem svetujemo, da - če je to le mogoče - posledice neurja fotografirate in zavarujete poškodovane objekte na način, da ne bi nastala še večja škoda, " pravijo v ZM.
Svetujejo še, da poškodovane predmete shranijo za morebitni kasnejši ogled cenilca; poškodovanih električnih naprav pa nikakor ne poskušajo priklopiti na elektriko, saj se lahko tako uničijo. Nadaljnji nasveti:

Avtomobili
- pregledamo avtomobil - če ima avtomobil polomljena stekla in imate avtomobil zavarovan s kasko ali delnim kasko zavarovanjem (kombinacije: J, J-AŠA, J+, E, E-AŠA, E+), ki takšno škodo krije, ga odpeljete na cenilno mesto in k serviserju, da vam stekla zamenja in popravi zvito pločevino;

- če je prišlo do škod katastrofalnega obsega (kot se je to zgodilo v letu 2008) in avtomobil nima poškodovanih stekel, počakajte nekaj dni, da se gneča na cenilnih mestih umiri in nato pripeljite avtomobil na cenitev. V vmesnem času pa si zapišite kraj dogodka in avtomobil poslikajte;

- če je v vaši bližini cenilno mesto Quick Check (hitra cenitev) - seznam teh cenilnih mest in serviserjev najdete na spletni strani Zavarovalnice Maribor lahko avtomobil odpeljete k serviserju, ki bo opravil cenitev in vam popravil avtomobil.

Hiše, stanovanja, oprema


- po toči, neurju ali poplavah, ki so povzročila škodo na vaši nepremičnini, nemudoma o tem obvestite svojega zavarovalnega zastopnika, fotografirajte vso škodo in pričnite s sanacijo nastale škode;

- škodo lahko prijavite tudi na spletni strani Zavarovalnice Maribor - v najkrajšem možnem času vas bo kontaktiral cenilec in če bo ocenil za potrebno, tudi opravil ogled;

- škodo lahko 24 ur na dan prijavite na brezplačni telefonski številki 080 19 21 - za prijavo škode potrebujete številko zavarovalne police.

V Zavarovalnici Maribor se bomo potrudili, da bodo vsi zavarovanci dobili v čim krajšem možnem času izplačano zavarovalnino v skladu s sklenjenim zavarovanjem. Vendar se moramo zavedati, da je v primeru katastrofalnih neurij s točo število škodnih zahtevkov ogromno. Zato zavarovance prosimo za razumevanje ob reševanju škodnih zahtevkov.