O-STA

Sodobno oblikovana ptičja hišica Gorenjske banke

Kranj, 22. avgusta - Te dni je Gorenjska banka slovenske oblikovalce in arhitekte povabila k sodelovanju pri natečaju za sodobno oblikovano ptičjo hišico. Zmagovalni predlog oziroma hišico, ki jo bo ob sodelovanju širše javnosti izbrala strokovna žirija, namerava Gorenjska banka v omejeni seriji izdelati, z njo polepšati okolico, pticam pa tako olajšati že letošnjo zimo. Avtorju zmagovalnega predloga se bo banka zahvalila z nagrado v višini 2.000 evrov.

Gre za projekt, ki sodi v niz siceršnjih prizadevanj Gorenjske banke, da širši družbeni skupnosti pomaga k bolj kakovostnemu bivanju. S sodelovanjem vrhunskih ustvarjalcev namerava banka svoje poslovno in širše družbeno okolje nekoliko drugače povezati z naravo, hkrati pa tudi opozoriti, da se je na zimo treba pravočasno pripraviti.

Jesen je namreč čas, ki ga ljudje običajno namenjamo predvsem skrbi za dom oziroma urejamo vse potrebno za to, da bo zima čim bolj prijetna in varna, kar se močno odraža tudi v večjem povpraševanju po tistih bančnih storitvah, ki ljudem pomagajo do prijaznejšega bivalnega okolja. Kot miniaturni simbol doma, s katerim je zima lahko prijaznejša, pa se sama po sebi ponuja ptičja hišica. Zakaj torej ne sočasno opozoriti še na primerno bivalno okolje za ptice?

"Če funkcionalnost ptičje hišice nadgradimo z vrhunskim dizajnom, lahko na način, ki bo ljudem simpatičen in dobrodošel, pomagamo pticam, hkrati pa nekaj prispevamo tudi k izgledu naše neposredne okolice", pravijo v Gorenjski banki, kjer bodo najbolj priljubljeno ptičjo hišico oziroma tisto, ki jo bo za najboljšo izbrala strokovna žirija, v omejeni seriji izdelali in podarili svojim strankam in partnerjem. "Sodobno oblikovano ptičjo hišico bo na svojem vrtu ali balkonu z veseljem postavil tudi marsikdo, ki ga konfekcijska ptičja hišica v to ni prepričala."

Idejne in izvedbene predloge bo Gorenjska banka čakala do 30. septembra, potem pa jih bo prek ustrezne aplikacije v ocenjevanje ponudila uporabnikom Facebooka. Odločilno besedo pri izboru pa bo vsekakor imela stroka, ki jo znotraj žirije zastopata Jure Miklavc, vodja Studia Miklavc, docent na oddelku IO ALUO Univerze v Ljubljani in letošnji nagrajenec Prešernovega sklada in Matjaž Zorc, večkrat nagrajeni industrijski oblikovalec in partner v podjetju Simetrija d.o.o.

Več: www.gbkr.si/razpis