O-STA

Hilton Worldwide si je prislužil certifikata ISO 9001 in ISO 14001 za kakovostno in naravi prijazno upravljanje

10. oktober 2011

Gre za eno največjih certifikacij za komercialne zgradbe

MCLEAN, Virginia - (BUSINESS WIRE) - Hilton Worldwide in njegov portfelj 10 hotelskih znamk je za napredek pri zagotavljanju kakovosti in trajnostnih standardov dobil certifikat ISO 9001 za kakovostne sisteme upravljanja in certifikat ISO 14001 za okolju prijazne sisteme upravljanja. S tema certifikatoma Hilton Worldwide postaja ena prvih multinacionalnih organizacij, ki je certificirala svoj celoten sistem po vsem svetu - preko 3.750 nepremičnin v 85 državah - in s tem dosegla eno največjih certifikacij komercialnih zgradb.

"Kakovost in trajnostna naravnanost sta vgrajeni v splošne standarde uspešnosti in procese poslovanja Hilton Worldwide," je povedal Christopher J. Nassetta, predsednik uprave in generalni direktor Hilton Worldwide. "Naši gostje, člani ekipe in lastniki poznajo našo predanost, a pridobitev certifikatov ISO 9001 in 14001 še močneje potrjuje to predanost in priznava predanost podjetja, da izpolni svetovno priznane standarde."

ISO 9001 in ISO 14001 sta mednarodna standarda, ki določata nabor standardiziranih zahtev za kakovostne in okolju prijazne sisteme upravljanja. Podjetja dobijo certifikate, če se ravnajo po politikah, procesih in sistemih, ki sledijo ISO standardom in jih izpolnjujejo, kar pa ocenjuje neodvisno telo za certificiranje. V procesu certificiranja Hilton Worldwide je serijo revizij opravilo podjetje DEKRA Certification, Inc., ki bo tudi nadaljevalo s pregledi za nadzor skladnosti.

Zagotavljanje kakovosti in storitev za stranke sta v središču poslovnega modela Hilton Worldwide že od njegove ustanovitve, saj gre za ključna razločka v uspešnosti podjetja. Ob neodvisnem certificiranju podjetje uporablja širok nabor procesov za nadzor kakovosti, da ohranja celostnost svojih 10 prepoznavnih znamk in da zagotavlja primerljivo doživetje v svojih 3.750 nepremičninah po vsem svetu.

Kot partner in ponudnik storitev številnim svetovnim podjetjem bo Hilton Worldwide sedaj tem akterjem lahko zagotovil, da ima vzpostavljen sistem, s katerim zagotavlja, da njegove nepremičnine izpolnjujejo visoko raven standardov, ki jih lahko zagotovita le certifikata ISO 9001 in ISO 14001.

"Zagotavljanje kakovosti je temelj našega delovanja in pričakujemo, da je to pomembno tudi tistim, s katerimi poslujemo," je povedal Steve Spicer, višji poslovni direktor oddelka za gostinstvo in hotelirstvo pri Procter & Gamble. "Zato smo ponosni, da delamo s podjetjem, kot je Hilton Worldwide, ki je s pridobitvijo certifikatov ISO 9001 in ISO 14001 potrdilo svojo predanost zagotavljanju kakovosti in trajnostni naravnanosti - in s tem predanosti svojim strankam."

Ob procesih zagotavljanja kakovosti je Hilton Worldwide v zadnjih letih pred pridobitvijo certifikata ISO 14001 dosegel velik napredek pri trajnostnih merjenjih. Ključni faktor teh uspehov je bil LightStay™, sistem trajnostnih merjenj Hilton Worldwide. LightStay™, ki je bil javno zagnan leta 2009, je svetovni standard znamk nepremičnin Hilto Worldwide, ki sodelujočim hotelom pomaga pri merjenju, nadzoru in konstantnem izboljševanju gospodarske uspešnosti.

O Hilton Worldwide

Hilton Worldwide je vodilno svetovno podjetje v nastanitvenem sektorju, ki zajema vse od luksuznih hotelov in letovišč do stanovanj za daljše bivanje in hotelov srednjega cenovnega razreda. Hilton Worldwide že 93 let nudi le najboljšo nastanitev, storitve, opremo in cene tako poslovnim gostom kot tistim na počitnicah. Podjetje je predano ohranjanju svoje tradicije zagotavljanja izjemnih doživetij svojim gostom preko svojih svetovnih znamk. Njihove znamke sestavlja več kot 3.750 hotelov in nepremičnin za časovni zakup s skupno 615.000 sobami v 85 državah, ki vključujejo Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Hilton Hotels & Resorts, DoubleTree by Hilton, Embassy Suites Hotels, Hilton Garden Inn, Hampton Hotels, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton in Hilton Grand Vacations. Podjetje tudi upravlja program nagrajevanja gostov svetovnega razreda Hilton HHonors®. Za več podatkov o podjetju prosimo obiščite www.hiltonworldwide.com ali se povežite s Hilton Worldwide na www.hiltonworldwide.com/media.

O ISO

ISO je največji razvijalec in založnik mednarodnih standardov. ISO je mreža nacionalnih inštitutov za standarde v okoli 163 državah. Več kot 100 članov ISO je iz držav v razvoju. Portfelj ISO trenutno zajema preko 18.600 mednarodnih standardov in njegov program zajema vse od standardov za tradicionalne dejavnosti, kot sta kmetijstvo in gradbeništvo, prek strojnega inženiringa, industrije in distribucije, do transporta, medicinskih naprav, okolja, varnosti, informacijskih in komunikacijskih tehnologij, in standardov dobrih praks in storitev.

Kontakti

Hilton Worldwide

Scott Carman, +1-703-883-5803

scott.carman@hilton.com

www.hiltonworldwide.com/media

Vir: Hilton Worldwide