O-STA

Odločitev BGH - unitedprint dobil patentni spor z Vistaprint

28. marca, 2012 06:47 UTC

Patent, ki je vodil do tržne izključenosti, je končno postal nelegalen

DRESDEN, Nemčija--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje za spletno tiskanje unitedprint.com SE http://www.unitedprint.com in njegova podružnica print24 GmbH http://www.print24.de sta zabeležila pomembno zmago v patentnem sporu z družbo Vistaprint. V četrtek, 22 marca, je nemško zvezno sodišče (BGH) izreklo končno razsodbo v sporu iz leta 2007. Sodniki so odločili, da je kontroverzni patent EP 0 852 359 B 1 družbe Vistaprint ničen.

V patentu je opisan proces za pripravo, obdelavo in prenos predlog preko interneta. Leta 2006 je Vistaprint vložila prvo tožbo proti unitedprint.com in print24 GmbH. Družba Vistaprint je navedla, da je podružnica podjetja unitedprint.com SE s svojim močnim orodjem FreeDesign kršila njen patent. Celotno evropsko programsko industrijo je zajela panika glede poskusa družbe Vistaprint, da bi si zagotovila monopol na evropskem trgu programske opreme. Če bi patent Vistaprint, ki je vodil do tržne izključenosti, potrjen kot veljaven, bi postalo nelegalno prenašati in obdelovati digitalne podatke preko interneta brez kršitve omenjenega patenta.

Leta 2007 je podjetje unitedprint uspelo s pritožbo proti patentu na nemškem zveznem patentnem sodišču. Končna razsodba BGH pred nekaj dnevi pa je potrdila preklic patenta s strani zveznega patentnega sodišča. S svojo odločilno zmago v sporu je družba uniteprint položila temelje za bolj odprto in pravno konkurenčnost v evropski programski industriji. unitedprint je tako upravičen do precejšnje odškodnine v šest-številčnem znesku zaradi sodnega procesa, potem ko je BGH povečalo vrednost spora.

unitedprint.com SE je podjetje z vodilnim evropskim tržnim deležem na področju spletnega tiskanja. Kupcem ponuja izdelke najvišje kvalitete, ki vključujejo letake, posterje, razglednice, prospekte, vizitke, pisalni papir in še mnogo več, in to skupaj z najkrajšimi dostavnimi časi in najnižjimi cenami.

Več informacij o podjetju unitedprint in njihovih izdelkih in storitvah lahko najdete na http://www.unitedprint.com.

Originalno besedilo v izvornem jeziku šteje za uradno, veljavno različico tega sporočila. Prevodi so na voljo zgolj kot pomoč, in jih je potrebno navzkrižno preveriti z besedilom v izvornem jeziku, ki je edina pravno veljavna različica tega besedila.

Kontakti

unitedprint.com SE
Kontakt: Roman Kasper
Tel.: +49-351-27225379
E-mail: roman.kasper@unitedprint.com
Spletna stran: www.unitedprint.com

Vir: unitedprint.com SE

To sporočilo za javnost si lahko ogledate na:
http://www.businesswire.com/news/home/20120327007158/en