O-STA

ALPE PAPIR ORGANIZIRAL PRVO MEDNARODNO SEJEMSKO PREDSTAVITEV PAPIRJA

Ljubljana, 24. maj 2002 - Podjetje Alpe Papir d.o.o., hčerinsko podjetje največjega svetovnega distributerja papirja in kartona Buhrmann, je danes organiziralo prvo mednarodno sejemsko predstavitev papirja v Sloveniji, na katerem so se poleg domačih predstavili tudi razstavljavci iz Velike Britanije, Portugalske, Madžarske, Slovaške, Italije, Nemčije, Avstrije, Belgije, Francije, Nizozemske in Poljske.

Prva tovrstna predstavitev veletrgovine s papirjem v Sloveniji, ki jo je v dveh urah obiskalo skoraj 300 ljudi, je omogočila vsem tujim in domačim razstavljavcem edinstveno priložnost, da slovenski strokovni javnosti na zanimiv način predstavijo svoje delo in proizvodne programe.

O vlogi lastnika podjetja Alpe papir �- podjetja Burmann, vodilnega svetovnega koncerna za distribucijo pisarniških produktov, papirjev in grafičnih sistemov, je na sejmu spregovoril dr. Thomas Heine �- Geldern iz podjetja Buhrmann, regionalni predsednik za Francijo, južno in srednjo Evropo. O delovanju hčerinskega podjetja Alpe papir v okviru multinacionalne družbe je spregovoril Horst Hofstätter, glavni direktor podjetja Alpe papir. Operativni direktor podjetja Alpe papir Primož Tasič pa je predstavil delovanje podjetja Alpe papir na slovenskem trgu in pojasnil pomen sejma za Slovenijo.

Sejemsko prireditev so popestrili tudi umetniki; modne oblikovalke so manekenke oblekle v obleke iz papirja razstavljavcev, obiskovalce sejma so se preizkusili v veščini origami, zabavali pa sta jih skupina Katrinas in Nuša Derenda.

Obiskovalci so se strinjali, da tovrstnih prireditev in sejmov v Sloveniji občutno primanjkuje in da je bil sejem odlična priložnost, da so lahko izmenjali svoje izkušnje s stanovskimi kolegi, ki se na različne načine ukvarjajo s papirjem

Podjetje Alpe papir d.o.o., katerega osnovna dejavnost je trgovina na debelo �- prodaja različnih vrst papirja in kartona - je bilo ustanovljeno leta 1993. Alpe papir je hčerinsko podjetje multinacionalne družbe Buhrmann, ki ima sedež v Amsterdamu. Prodajni program podjetja obsega širok spekter papirja; od ekskluzivnih papirjev, kartonov in kuvert, brezlesnih ter premaznih papirjev in kartonov do embalažnih papirjev, vrečk, fax papirjev, samokopirnih in samolepilnih papirjev ter folij, sintetičnih in fotokopirnih papirjev. V podjetju je zaposlenih 23 ljudi. V slovenskem prostoru zavzema Alpe papir dominantni položaj, saj kroji smernice v panogi. Alpe papir, ki ne prodaja le papirja, temveč celovito storitev, se nenehno sooča z izzivi trženja in si prizadeva izboljšati distribucijo, ki predstavlja v tej panogi največji prihranek časa in denarja �- in to na vseh področjih poslovanja.

Lastnik podjetja Alpe papir - mednarodni koncern Buhrmann - je največji svetovni dobavitelj izdelkov in storitev na področju papirja ter kartona z večstoletno tradicijo. Na poslovnem trgu ponuja izdelke in storitve; od pisarniških in računalniških materialov ter papirja do pomoči pri upravljanju podjetij ter izdelkov in storitev za grafično industrijo. Približno 26.000 zaposlenih deluje v 30 državah Evrope, ZDA in Avstralije. Korporativni center je s sedeži direktorjev koncerna, kontrolingom in ostalo upravo lociran v Amsterdamu. Buhrmann kot vodilno svetovno podjetje na področju papirja in kartona tako za Alpe papir pomeni najboljše izhodišče za odlično poslovanje na slovenskem trgu.