O-STA

Alpe papir organiziral predstavitev ekskluzivnih papirjev papirnice "Arjo Wiggins Fine Papers" v dvorani Mercurius v BTC

Ljubljana, 29. november 2002 - Podjetje Alpe papir d.o.o., hčerinsko podjetje največjega svetovnega distributerja papirja in kartona Buhrmann, je včeraj organiziralo predstavitev ekskluzivnih papirjev ene izmed najpomembnejših evropskih papirnic - 'Arjo Wiggins Fine Papers'. Predstavitev je potekala v dvorani 'Mercurius' v BTC-ju, udeležilo pa se je je približno osemdeset predstavnikov tiskarn in grafičnih oblikovalcev iz vse Slovenije.

Vse udeležence je pozdravil direktor podjetja Alpe papir, Primož Tasič, ki je dodal, da vidi kot eno izmed najpomembnejših nalog v prihodnosti tkanje tesnega sodelovanja med podjetjem in oblikovalci ter tiskarji, kot največjimi porabniki kreativnih idej s področja grafičnega oblikovanja. Dejal je, da se bo v bodoče podjetje še bolj usmerilo v organizacijo podobnih delavnic in seminarjev.

Predstavnik papirnice gospod Jean-Francois Bertrand je dobri uri in pol, kolikor je trajala predstavitev, udeležencem predstavil dve kolekciji ekskluzivnih papirjev - 'Conqueror' in 'Curious', njihove tehnike obdelave in možnosti uporabe.

Obiskovalci so se strinjali, da tovrstnih prireditev v Sloveniji še vedno primanjkuje in da je bila to odlična priložnost, da so lahko izmenjali svoje izkušnje s stanovskimi kolegi, ki se na različne načine ukvarjajo s papirjem.

Podjetje Alpe papir d.o.o., katerega osnovna dejavnost je trgovina na debelo - prodaja različnih vrst papirja in kartona - je bilo ustanovljeno leta 1993. Alpe papir je hčerinsko podjetje multinacionalne družbe Buhrmann, ki ima sedež v Amsterdamu. Prodajni program podjetja obsega širok spekter papirja; od ekskluzivnih papirjev, kartonov in kuvert, brezlesnih ter premaznih papirjev in kartonov do embalažnih papirjev, vrečk, fax papirjev, samokopirnih in samolepilnih papirjev ter folij, sintetičnih in fotokopirnih papirjev. V podjetju je zaposlenih 23 ljudi. V slovenskem prostoru zavzema Alpe papir dominantni položaj, saj kroji smernice v panogi. Alpe papir, ki ne prodaja le papirja, temveč celovito storitev, se nenehno sooča z izzivi trženja in si prizadeva izboljšati distribucijo, ki predstavlja v tej panogi največji prihranek časa in denarja - in to na vseh področjih poslovanja.

Lastnik podjetja Alpe papir - mednarodni koncern Buhrmann - je največji svetovni dobavitelj izdelkov in storitev na področju papirja ter kartona z večstoletno tradicijo. Na poslovnem trgu ponuja izdelke in storitve; od pisarniških in računalniških materialov ter papirja do pomoči pri upravljanju podjetij ter izdelkov in storitev za grafično industrijo. Približno 26.000 zaposlenih deluje v 30 državah Evrope, ZDA in Avstralije. Korporativni center je s sedeži direktorjev koncerna, kontrolingom in ostalo upravo lociran v Amsterdamu. Buhrmann kot vodilno svetovno podjetje na področju papirja in kartona tako za Alpe papir pomeni najboljše izhodišče za odlično poslovanje na slovenskem trgu.